Lidt baggrundshistorie


Peter Maler begyndte sin musikalske karriere som 12 årig i barndomsbyen Gjøl ved Limfjorden. Det første arrangement var til en 80 års fødselsdagsfest på den lokale Gjøl Kro. Arrangementet forløb, efter datidens ”målestok”, så godt, at den lille Peter Maler som knapt nok kunne nå pedalerne til sin fod-bas, følte sig så smigret over publikums applaus og lovord, at han efter sin konfirmation hurtigt anskaffede sig nogle flere instrumenter.

Der blev i den efterfølgende tid større og større efterspørgsel på Peter Maler til hovedsaglig privatfester. Som 15 årig kom der bud fra Jetkroen i Aalborg. Ejeren skulle bruge en musiker til at underholde hver fredag på kroen i Lindholm. Så sideløbende med skolegang, privatfester og avisbuds-job ved Aalborg Stiftstidende, begyndte Peter at kunne spare op til endnu flere og bedre instrumenter.

Det faste job på Jetkroen forløb et lille års tid. Peters far havde lige fra starten godt kunne se, at der var potentiale i knægten og var allerede fra starten af hans karriere meget behjælpelig med at hjælpe Peter godt fra start. Som 16 årig valgte Peter, efter endt skolegang, at gå i lære hjemme i sin fars malervirksomhed.

En af Peter Malers gamle musiklærere, Tom Kjeldgaard, havde et studie i Aalborg og kendte derfor en del til Aalborg og omegns musikmiljøer. En dag ringede der nogle ”ældre” musikere i ”trediverne” til ham, der efter store anbefalinger fra Tom Kjeldgaard spurgte om han var interesseret i at spille sammen med dem, da deres keyboardmand ikke længere kunne finde tid. Det blev til to sjove og lærerige år med mange orkesterjobs sideløbende med alle Peter Malers solojobs.

Tingene tog for alvor fart, da en impresario ved navn Rigo B. Nielsen fra Musikcentret i Thisted (i dag MusikEvent) ringede Peter op og spurgte om han var interesseret i et samarbejde. Der blev holdt et møde og snart væltede solojobbene ind som aldrig før. Nu var det ikke kun Nordjylland, men hele Danmark, der blev Peter Malers legeplads. Der blev købt musikbus, flere instrumenter, specialsyet tøj, lavet kassettebånd, billeder, plakater visitkort m.m.

Tiden gik og Peter Maler blev nu kastet ud til flere hundrede privatfester, weekendophold, firmafester, receptioner, havne – og byfester, revyer, samt flere TV og lokalradio-optrædener.

I dag har Peter Maler på den anden side af 4000 optrædener bag sig og med de mange år på farten efterhånden prøvet de fleste af branchens musikalske facetter, samt slået sit navn solidt fast i mange tusinde danskeres musikalske erindring.
   
Seneste Nyheder
Tilmeld Nyhedsbrev
 
 
Kontaktinformation
Peter Maler Gjøl
Amagervej 30
9460 BrovstTelefon:
Mobil:
Telefax:
Email:

98 236 293
20 268 281
96 440 093
info@petermalergjoel.dkPå ovenstående numre kan jeg kontaktes for booking eller eventuelle spørgsmål.